Chin

Photo: Alice Van Kempen

Japanese Chin

Photo: Alice Van Kempen

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Origin

The Japanese Chin as it is known in Japan, shares its ancestry with the Pug and Pekingese. It’s thought the small dogs were brought to Japan around 500 BC as gifts to the Mikado. There, they underwent further development as special pampered pets of the Imperial family and were reputedly given ‘sake,’ a wine made from rice, to stunt their growth. Some were so small they were kept in hanging cages like birds. In 1853, when Commodore Perry was visiting Japan on a trade mission, he was presented with a pair of Japanese Spaniels that he presented to Queen Victoria on his return. The breed was first exhibited under the name Japanese Pug in 1862 and soon found its way into public favour.

Temperament

Playful, agile and friendly, the Japanese Chin is responsive and affectionate.

Activity Level

This lively, high-bred little dog fits well into small living spaces and needs minimum exercise.

Height/Weight

The breed varies in size but the rule of thumb is “the smaller, the better.” They measure about 12 in (30 cm) at the shoulder and for show purposes they are divided into under and over 7 lb (3 kg).

Coat

The coat is profuse, long, straight and rather silky. Rather than lying flat, it has a tendency to stand out, particularly at the neck to give the appearance of a mane. It also carries substantial feathering on the thighs and tail.

Colour

The coat may be black and white or red and white.

Grooming

The silky coat should be brushed and combed frequently. The large, prominent eyes should be examined regularly and gently cleansed if needed.
<h4>Origine</h4>
Chin, comme on l&rsquo;appelle au Japon, partage les mêmes ancêtres que le carlin et le pékinois. On pense que ces petits chiens ont été apportés au Japon autour de 500 ans avant J.-C. comme cadeau au Mikado. Ils devinrent les animaux de compagnie dorlotés de la famille impériale et il semble qu&rsquo;on leur donnait du &laquo; saké &raquo;, un alcool de riz, pour ralentir leur croissance. Certains étaient tellement petits qu&rsquo;on les gardait dans des cages suspendues, comme des oiseaux. En 1853, le commodore Perry, qui visitait le Japon dans le cadre d&rsquo;une mission commerciale, se vit remettre une paire d&rsquo;épagneuls japonais qu&rsquo;il présenta en cadeau à la reine Victoria à son retour. La race a d&rsquo;abord été exposée sous le nom de carlin japonais en 1862 et a vite fait son chemin dans le cœur du public.

<h4>Tempérament</h4>
Enjoué, agile et amical, chin est affectueux.

<h4>Niveau d&rsquo;activité</h4>
Ce petit chien vif et distingué convient très bien à la vie en appartement et a besoin de peu d&rsquo;exercice.

<h4>Taille/poids</h4>
La taille de la race varie, mais la règle générale est &laquo; plus il est petit, mieux c&rsquo;est &raquo;. Ils mesurent environ 12 po (30 cm) au garrot et, en exposition, ils sont divisés en fonction du poids, moins et plus de 7 lb (3 kg).

<h4>Robe</h4>
Fourrure abondante, longue, droite, plutôt soyeuse. Le poil n&rsquo;est pas plat, mais à tendance à se dresser, particulièrement sur le cou, pour donner l&rsquo;apparence d&rsquo;une crinière. Les cuisses et la queue sont garnies de franges.

<h4>Couleur</h4>
La robe peut être noir et blanc ou rouge et blanc.

<h4>Toilettage</h4>
Il faut brosser et peigner fréquemment ce poil soyeux. Il faut aussi examiner régulièrement les grands yeux proéminents et les nettoyer au besoin.

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